Followers

Saturday, May 21, 2011

INTERSESI SESSION

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

hye OOOlsss... last time UPDATE entri minggu lepas... walla BUSY sebenarnya dengan INTERSESI,,,, apa itu INTERSESI??? lau yang tengah ambek tu taw la kan... tapi yang tak tau tu... okeh,,, SEBENARNYA intersesi ni SHORT course... katakan la dalam NORMAL SEMESTER kau belajar 3-4 BULAN untuk satu SUBJECT.... but!!! dalam INTERSESI korang belajar sebulan je,,, bayangkan HARI-hari korang belajar benda yang sama je... mesti BORING kan??? 

aku memang BAJED tak baik la... sebab?? kelas PAGI dengan PETANG.... lau pagi dua-dua kelas memang BANGGA habis la... tak yah da KELAS petang... leh LEPAK-lepak ONLINE blogging petang-petang,,, baca CERPEN online ke kerja aku nih!!

ok PAGI ni kelas ETHIC pukul 9 pagi... PROF MADYA MUSTAPA YEN yang ngajar... lau student FSR memang kenal KONPEM!! BEST dia ngajar tapi aku ni masuk kelas mana pon NGANTOK!! pas kelas SEGAR macam baru pas MANDI... wee.. petang PUKUL 2.45 aku belajar EVENT... ni pon LECTURE best TAPI suka melalut... BIG CLAP to mr KHAIRULZAMAN,,, well done SIR... 

dalam kelas ETHIC aku belajar pasal INTIMIDATION.... intimidation ni macam ACAH2 pihak lawan tak pon ACAHAN dari COACH kepada ATHLETE dia dalam sport... INTIMIDATION is act of causing someone jadi TAKUT, TARIK DIRI dari game... dia boleh terjadi secara SENGAJA atau tak SENGAJA... sengaja di sini bermaksud memang berniat untuk takutkan pihak lawan,,, keputusan di buat secara SEDAR!! tak sengaja pula, terjadi dengan motif yang tanpa niat..  belajar pasal ISSUE, sportmanship, gamemanship dan juga  WRITTEN n UNWRITTEN rules dalam sport...

dalam kelas EVENT lak belajar pasal EVENT PROJECTS FEASIBILITY which means that keberkesanan sesuatu PROJEK... di sini belajar pasal ELEMENTS yang membuatkan event BERJAYA!! cth: event tu satu IDEA yang BAGUS ke???  pastu apa KEMUNGKINAN yang boleh menyebabkan sesuatu EVENT tu GAGAL!! cth: tak ramai datang (tak dpt sambutan)..  belajar pasal SWOT analysis...
S untuk STRENGTH,, W untuk WEAKNESS,, O untuk Opportunities,, T untuk Threats,,
sepatutnya dah HABIS belajar capter dua tapi MELALUT tak habis dalam kelas 2 jam tak BOLEH la nak HABIS,,, no big deal...

p/s nanti nak cita pasal MBE zaman sekolah dulu... CHOW... wait-wait!! tengok BAWAH dulu pastu baru OUT keyh...


No comments:

\