Followers

Sunday, May 22, 2011

aku SAYANG kawan-kawan aku....

Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir


ASSALAMUALAIKUM W.B.T


hye OOlss,,,, korang pernah NAMPAK tak lagu kat atas tu kat mana-mana???? nyanyian AIZAT,,, SAHABAT... 

S.A.H.A.B.A.T.... apa yang korang faham pasal SAHABAT??? pasal KAWAN-kawan??? sahabat korang banyak LELAKI ke PEREMPUAN?? bagi aku SAHABAT ni sama erti dengan FAMILY yang di SAYANGI... selalu ada dengan kita.. tak KIRA la time SUSAH ke SENANG.... selalunya kita ada banyak KAWAN tapi bukan SAHABAT kan??? 

aku pon macam KORANG banyak kawan.... since SEKOLAH sampai la peringkat UNIVERSITI sekarang... tu tak termasuk kawan-kawan dalam FACEBOOK, BLOG n bagai lah.... dah tak boleh DKIRA dek JARI aku nih... hahaha... THANKS kawan-kawan!! 

ENTRI kali ni aku nak CITAKAN kan cikit pasal KAWAN-kawan yang agak rapat SINCE sekolah, kat UITM nih mahupun kat BLOG n FB!!

aku dulu belajar kat SMK PULAU NYIOR jitra kedah dari form 1 sampai form 6.... lepas tamat STPM aku sambung belajar kat UITM shah ALAM dalam JURUSAN SAINS sukan dan REKREASI n sekarang merupakan penuntut SEMESTER keempat.... tak lama lagi nak masuk SEMESTER LIMA!!! 

untuk PENGETAHUAN korang,, aku dulu sorang yang sangat PENDIAM,,, aku sendiri pon tak PERCAYA,,, ni MAK AKU sendiri yang cakap... sampai la aku STAY kat ASRAMA masa form THREE!! saja GATAL nak stay HOSTEL padahal rumah 2 KM je... haha... boleh tahan SETAHUN gak aku kat ASRAMA... tapi macam-macam KONFLIK melanda... sebab??? kena GANGGU dengan MAMAT tak sedar diri... after 1 YEAR aku nekad tak nak dah STAY kat HOSTEL,,, 

since SEKOLAH rendah aku rapat dengan

1) SYAHRAAIN
my best BUDDIES since grade 4... tapi bila start grade 6 kitaowang terpisah kelas.... so HUBUBGAN tu tak seerat dahulu... SEKOLAH menengah pon lain-lain...

2) MUAZ

kenal dari TADIKA,,, buah hati SYAKIRAH,,, suka menyakat but NICE friend..


masa SEKOLAH MENENGAH aku rapat dengan

1) AFIFAH AZMAN
rapat sejak form 2 lepas dia pindah dari PERAK,,, sekarang menuntut di UKM bangi,,, SETAHUN muda dari aku..

2) NADIA
kawan dari form 1 jugak,,, tapi terpisah lepas form 3 sebab dia pindah SEKOLAH..

3) IYLIA NAJWA
rapat masa form 3 masa STAY kat HOSTEL,,, selalu pergi kelas dengan dia.. tapi after form 3 dah kurang cikit rapat..

4) SYAKIRAH
my SOULmate dari form 4 sampai sekarang,,, masih berhubung tapi KADANG-kadang sebab masing-masing sibuk... BUAH HATI kepada MUAZ AHMAD,,,, mbe sekolah aku..

5) SHUKRI
start RAPAT masa form 4... lau dalam kelas dia yang paling RAJIN menyapu sampah kat LANTAI,,, MASTERMIND dalam hubungan aku n MR ADI

6) ALIFF

budak MATA sepet yang kuat MENYAKAT!! 

7) ZAIMAH
dak COMOT ni dah bukak butik kat TAMAN SURIA... 

8) ZAHIDAH
selalu LEPAKING dengan dia

9) HIDAYAH
tukang HANTAR masa balik sekolah,,, TQ DAYAH!!


zaman UITM lak

1) AMINAH 
budak SUKSIS... asal NEGERI 9..

2) NURULHUDA
roomate selama 2 SEMESTER... sowang yang GILA-gila... mulut tak da INSURANS but nice person..

3) HARYANI
ni pon budak KECIK tapi berJIWA besar,,, ex SQUAD aku dalam PALAPES airforce,,, tapi masih lagi CLASSMATE

4) IZZUDDIN
satu-satunya MEMBE baik lelaki.. sowang yang CARING... aku benci sesapa yang suka MENGUTUK dia... merupakan PHYSIO untuk TEAM bola sepak UITM... 

No comments:

\