Followers

Thursday, March 17, 2011

LOPO on CALL,,,, camping...

       ASSALAMUALAIKUM,,, maaf sebab agak lama tak muncul di LAYAR PERAK BLOG,,, aku sedang MENGBUSYKAN diri yang sedia busy... FINAL semester dah hampir tiba so banyak la ASIGNMENT yang perlu di siapkan,,, lau tak MENGAMUKNYA si lecture... lagipun sekarang ni banyak lagi KERJA tertangguh,,, minggu ni PRESENTATION berderetan tiba tak lupa juga TEST..... penat KOT!!!
    okeh,, back to the HOME STORY... ni pasal CAMPING minggu lepas,, SYUKUR ke hadrat ilahi sebab tak da benda yang tak diingini BERLAKU,, maklumla kalau dh camping dekat dengan HUTAN faham-faham jelah ye... aktiviti tak PADAT tapi best la,,,, 
      first DAY bertolak dari UITM shah alam dalam pukul 3,,, ni lagi satu hal yang wat aku ANGIN timbul,,, janji bas datang pukul 3 kan tup-tup pukul 6 baru datang,,, GROUP lain semua dh SAMPAI,,,, tapi dua group je yang sampai LAMBAT termasuk group aku... SAMPAI pn dah pukul 8 lebih... KHEMAH dah siap di pasang.... THANKS kawan-kawan.... satu lagi hal, untuk PENGETAHUAN korang aku sebenarnya tak MAKAN ikan KELI,,,, tapi untuk pertama KALINYA aku makan gak,,, tapi MAYBE 2 yang pertama n terakhir.... hahaha rasa sedap sampai GIGI aku kesakitan malam tu sampai tak BOLEH tidor!! memang NANGIS gila-gila lah hari tu,,, SEK BEK ada KAK becky kasi UBAT,,, n then kena pujuk oleh ALLYNOR,,, thanks.. malam tu jugaklah ICE BREAKING happen, sesi PERKENALAN n TRADEMARK di ciptakan.... ooooooo NUANG.... sentri tetap macam BIASA,,,,
    second DAY pukul 5 dah BANGUN,,, start pukul 6.30 aktitviti COLD INJURY dah mula.... setiap GROUP hantar 2 team so 4 orang 1 team,,,, ni untuk aktiviti TAHAN NAFAS dalam air,,, seriusly AIR kat sana tersangatlah SEJUK sampai tak sanggup nak MANDI pagi di buatnya,,,,, lepas tu SENAMROBIK mula,,,, waktu ni GIGI masih lagi sakit!! TENGAHARI sampai PETANG aktiviti dengan PBSM,,, kitaorg belajar macam mana nak wat CPR, BALUT untuk PATAH,,, memang best la.. malam lak aktiviti BBQ n PERSEMBAHAN,,,, malam 2 aku jaga SENTRI pukul 4.... hari tu jugak ada pertandingan MEMASAK,,,, 
       third day antara HARI yang di tunggu,,,, start pukul 7 segala PREPARATION dah dilakukan,,, start pukul 8 ekspedisi HIKING bermula,,, memang memenatkan sebab perjalanan mengambil masa dalam 1 JAM lebih,,, begitu jugak time nak balik,,, sampai kat ATAS PUNCAK kami di kejutkan dengan 1 berita,,, ada seorg kawan kami ni PITAM n mgalami ASMA... so kami kena turun BALIK dalam masa SETENGAH jam,, x sempat nak mandi terus BLAH lepas makan,, budak lelaki kena tolong angkat AIN guna stretcher SEMULA jadi mggunakan kayu,,, sementara JAMES dengan EJAN balik BASE camp ambil STRETCHER,,, mujur AIN tak da pa pa... lepas di BERI oksigen terus OKEY,,,,, lepas makan KEMAS barang n terus balik UITM,,,, lepas tu basuh KHEMAH n terus balik KOLEJ,,,,,,,,,, pengalaman yang menarik sepanjang minggu LEPAS,,, hope lepas ni akan ada lagi AKTIVITI macam ni,,,
    KREDIT kepada DR ANUAR selaku penasihat, MAT YIE n JAMES selaku PENGARAH n penolong PENGARAH,,,, tak lupa gak pada AHLI group G.NUANG yang banyak bagi support masa HIKING,,, pada AIDIL, MOJA, FAEZAH n lain-lain,,,,, pada kawan-kawan yang lain yang bagi SUPPORT n yang banyak membantu sepanjang berada di LOPO,,,,,










      

1 comment:

addicted love said...

like this so much !!!

\