Followers

Sunday, January 15, 2012

Rampasan Kuasa


selamat PETANG kawan-kawan... satu kejadian TERBAIK dah berlaku dalam pukul 2 petang tadi... menyebabkan aku TRAUMA untuk kesekian kalinya... kalau korang kan tengok RAMPASAN KUASA depan mata agak-agak korang takut tak??

** ni KEJADIAN sebenar, rampasan kuasa berlaku di KOLEJ DELIMA 3 UiTM Shah Alam... masalahnya bukan rampasan kuasa dari ANASIR luar macam yang dah berlaku baru-baru ni.. semua orang pon dah tau.. masalahnya rampasan kuasa ni orang dalam gak DALANG! memang tak di jangka la kan sebab selama ni just DENGAR je dari mulut kawan-kawan KOLEJ lain! 

**  macam aku cakap tadi masalahnya orang dalam bukan orang luar... memang tak EXPECT kan?? 
jeng-jeng....



ha! spesis ni la yang merampas kuasa tadi... sebab apa aku cakap bukan ANASIR luar? ye la... monyet-monyet ni antara PENDUDUK tetap SHAH ALAM.... since aku masuk UiTM memang dh ada pon... tapi bukan dekat Kolej yang aku stay 2... kat KOLEJ lain ada la... AWAL semester ni je baru ada sebab depan KOlej aku ada POKOK tinggi besar n then belakang Kolej aku da pokok Kelapa lak... kalau pagi-pagi ke TENGAH malam ke dengar la Buah kelapa jatuh.. siot je!

** aku ingatkan ada ORANG jerit saja-saja je... yela KOLEJ PEREMPUAN, kuat mengusik kawan-kawan nih... sekali BUKAK pintu bilik! DUMMM! monyet sekor kat depan bilik aku... aku memang dh CUAK... ketuk-ketuk pintu dia wat DUNNO je! hampagas betul kau! 

** seriusly FAMILY aku pernah bela haiwan SPESIS ni dulu masa aku sekolah MENENGAH so keberanian tu ada la... tapi AFTER few years bela dia macam ganas, sebab dia TERLEPAS dia GIGIT, cakar habis Muka aku... memang TRAUMA la... nangis gila-gila punya... that's why aku memang takut dengan SPESIS ni.. sampai hari ni perasaan TAKUT tu memang ada... 

** yang CLASSMATE aku lak giler-giler berani.. di kejarnya MONYET 3 ekor dengan PENYAPU.... depan mata aku.. mulalah aksi kejar mengejar around BANGUNAN kolej... dah macam hapa dah aku tengok... yang MONYET tu naik turun BANGUNAN guna tiang, yang tu serius KELAKAR! tapi cam tak jadi nak GELAK! haha... lama gak, n then maybe MONYET 3 ekor 2 menyerah so keadaan BACK to Normal! thanks to ALLYNNOR, HUDA n AARON sebab keberanian korang merampas balik kuasa! tabik lah korang!

** moral of the STORY, lepas ni jangan bukak TINGKAP bilik kalau time TIDOR ataupon time tak da kat BILIK.... kesian orang sebelah bilik aku, EXTERNAL kena curi dengan MONYET! gila lah.. mau MENANGIS aku... cukup la depan BILIK aku penuh dengan tepung sebab dia sepahkan TEPUNG yang aku sangkut dekat RAK kasut... sedap je dia makan! ish-ish... 

3 comments:

Dea adira said...

gileee r !! haha.. wow! hebat dowh korggg..mesti comel kn huda time too jat ! hahaha...

Bashtiah said...

Seriously terkejut kut smlm.... menjerit2 lari kena kejar.. huuuu...

Miss Ejat said...

dira: chopp, huda bakar la nok... x da nya huda rahim nak kejau monyet2 tu.. hhaaha

bash: really bad dream... kesian jiran sy, external kena curi dgn monyet...

\